lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2017, 10:24 PM   #1
rockfordpi
Gone Wild
 
Join Date: May 2016
Location: Central Alabama
Posts: 708
Default Controller, no Voltage on Field Terminals

Still fighting with this 1997 Club car regen 1 that has been OEM upgraded to Regen 2.

Motor works with power directly connected to motor terminals (bypassing controller) and I finally got the solenoid to click.

Now I have Voltage on the controller terminals connected to A1 and A2 (the big wires).

However, I have no voltage on the terminals connected to F1 and F2. The voltage at A1 and A2 is battery level voltage and does not vary with pedal.

I am guessing this is a potentiometer issue or is could there be another culprit I am missing?

Does the field voltage control speed or is the armature voltage also varied for speed control?
rockfordpi is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 04-07-2017, 11:07 AM   #2
rockfordpi
Gone Wild
 
Join Date: May 2016
Location: Central Alabama
Posts: 708
Default Re: Controller, no Voltage on Field Terminals

Bump
rockfordpi is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2017, 12:06 PM   #3
Volt_Ampere
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 3,030
Default Re: Controller, no Voltage on Field Terminals

IT won't run at all without field voltage. Speed is mostly regulated by armature voltage. Field voltage starts at max to give max torque - then it drops when you get up to speed.
Sounds like your controller is toast.
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2017, 10:23 AM   #4
rockfordpi
Gone Wild
 
Join Date: May 2016
Location: Central Alabama
Posts: 708
Default Re: Controller, no Voltage on Field Terminals

Quote:
Originally Posted by Volt_Ampere View Post
IT won't run at all without field voltage. Speed is mostly regulated by armature voltage. Field voltage starts at max to give max torque - then it drops when you get up to speed.
Sounds like your controller is toast.
I think you were right, I switched to a third controller and that solved my problem.

Still not 100% sure though, I have three of these identical carts with same controller and none of the three have the same wiring connections/colors, LOL.
rockfordpi is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Voltage and Current on XCT Controller Electric EZGO
2000 PDS no field voltage Electric EZGO
95 controller over voltage Electric EZGO
Overheating controller terminals. Electric Club Car
voltage across the controller Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 11:34 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.