lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-29-2013, 03:13 PM   #1
golf cart gurl
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Default Western Cart loses speed

2005 Western with advanced motor DE3-4009A, loses speed in forward. After driving it in reverse, the speed going forward resumes, then slows down again. I found a cracked speed magnet and tried the Club Car magnet, but it didn't resolve problem. The solenoid and controller were previously replaced. The control appears to be a reman Curtis PDS Regen 350 amp. Any ideas?
golf cart gurl is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-29-2013, 03:16 PM   #2
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 69,680
Default Re: Western Cart loses speed

Welcome, I didn't know the CC magnet was EZ compatible?
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2013, 05:23 AM   #3
JohnnieB
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 17,132
Default Re: Western Cart loses speed

Scotty, here is an old thread about the same High-Speed sepex motor that has pictures of the magnet and sensor: http://www.buggiesgonewild.com/elect...ed-sensor.html
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2013, 05:26 AM   #4
JohnnieB
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 17,132
Default Re: Western Cart loses speed

Quote:
Originally Posted by golf cart gurl View Post
2005 Western with advanced motor DE3-4009A, loses speed in forward. After driving it in reverse, the speed going forward resumes, then slows down again. I found a cracked speed magnet and tried the Club Car magnet, but it didn't resolve problem. The solenoid and controller were previously replaced. The control appears to be a reman Curtis PDS Regen 350 amp. Any ideas?
Install an Alltrax DCX400PDS. It doesn't use the speed sensor.
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2013, 05:30 AM   #5
yurtle
Gone Mad
E-Z-GO
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buford, GA
Posts: 8,988
Default Re: Western Cart loses speed

Or get a good magnet.
yurtle is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 08:18 AM   #6
golf cart gurl
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Default Re: Western Cart loses speed

I have read older posts regarding the speed magnet and it does look just like the CC magnet. Someone told me that the Western magnet is 6 pole and the CC magnet is 8 pole, but would work but cart will go slower. We inherited this mystery and I've been suspected that an Alltrax controller needs to go back into it, that's what was taken out. Any more feedback? Thanks...
golf cart gurl is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 08:23 AM   #7
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 69,680
Default Re: Western Cart loses speed

Put the Alltrax back in. I can't think of a good reason to ever remove one that working? The Alltrax does not use the magnet, tie the wire up and out of harms way.
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 08:31 AM   #8
golf cart gurl
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Default Re: Western Cart loses speed

Unfortunately, the cart owner let the other guy keep the Alltrax controller and that guy put in the reman Curtis. I am going to try an Alltrax. thanks
golf cart gurl is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 08:42 AM   #9
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 69,680
Default Re: Western Cart loses speed

Use a 400 amp model.
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 08:49 AM   #10
golf cart gurl
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Default Re: Western Cart loses speed

Thanks for everybody's input. It ended up being a cracked armature in the motor.
golf cart gurl is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
controller, speed magnet, western
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2008 Precedent loses speed Electric Club Car
new 295 rebuild loses speed on long inclines Gas EZGO
05 Western (ezgo) Speed Sensor Electric golf carts
98 Club Car loses speed control Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 10:47 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.