lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-28-2018, 09:43 AM   #1
claymd54
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2017
Location: Frederick Md area
Posts: 6
Default replaced mcore but still have hesitation

Hi All,

I replaced the mcore (conversion kit) on my DS cart last weekend, serial number AC0132-046925, but i still feel a slight hesitation when I first accelerate. I press on the accelerator pedal, the cart goes, then there is a slight jerk as if the power was removed for fraction of a second. Then it seems fine.

Aside from the mcore, what could cause this? Any suggestions on how to debug this?

Thanks for your help.

Clay
claymd54 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 04-28-2018, 12:41 PM   #2
NoleFan4Ever
MOD of all BS!
 
NoleFan4Ever's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Florida
Posts: 15,147
Default Re: replaced mcore but still have hesitation

That sure sounds like the drop-out harness issue but I only heard of that on '02 models and yours is an '01. When Sergio or TahoedawgZ71 reads this they can add comment.
NoleFan4Ever is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 11:38 AM   #3
claymd54
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2017
Location: Frederick Md area
Posts: 6
Default Re: replaced mcore but still have hesitation

Hi All,

I not yet tried replacing the drop-out cable yet. Does this apply to a 2001 DS golf cart or just 2002 carts? Is there any other possibility that would cause the hesitation?

Any ideas are welcome.

Thanks, Clay
claymd54 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 12:13 PM   #4
NoleFan4Ever
MOD of all BS!
 
NoleFan4Ever's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Florida
Posts: 15,147
Default Re: replaced mcore but still have hesitation

Could be worn motor brushes, too...
NoleFan4Ever is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 08:59 PM   #5
Tom47
Gone Wild
 
Tom47's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2016
Location: Southeast Georgia
Posts: 354
Default Re: replaced mcore but still have hesitation

Quote:
Originally Posted by NoleFan4Ever View Post
Could be worn motor brushes, too...
Tom47 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Very slow speed after installing Mcore assembly Electric Club Car
mcore access on 2001 club car ds Electric Club Car
mcore? Electric Club Car
Hesitation Gas EZGO
Hesitation Big Block Talk!


All times are GMT -5. The time now is 01:27 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.