lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-30-2007, 07:11 PM   #1
mb523
Peanut
 
mb523's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2007
Location: Western Massachusetts
Posts: 655
Default Weird charging symptoms solved!

Battery died today in the middle of a parade. Was going very slow and starting and stopping a lot, my guess was it wasn't charging very well at the slow speed. Got it home, charged it, and tested the charging system... jacked rear up and ran engine. Seemed OK, overcharging a little (spiked to 15V a few times. Took it for a drive with meter on terminals and got the WEIRDEST readings. Driving normally yielded a pretty normal charging voltage (aprox. 14V), but when I slowed down to a crawl (speed at parade), I got a -1.000 reading on my multimeter display. It also flashed a whole bunch of numbers between the negative #. I have NO IDEA what is wrong here! Stopped, it was normal battery voltage. Reverse also caused the meter to read negative.

What is going on here!?! I am planning on changing the OLD SCHOOL mechanical voltage regulator with a solid state 80's model regulator. I found some instructions on another forum on how to do it. I will check with author for permission to copy them here, they are very good directions.


ANY light on this problem would be GREAT!! Thanks!

Last edited by mb523; 10-13-2007 at 04:52 PM.. Reason: trying to change title..
mb523 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 10-13-2007, 03:33 PM   #2
mb523
Peanut
 
mb523's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2007
Location: Western Massachusetts
Posts: 655
Default Re: Weird charging symptoms...

I purchased a new VR from Ron and installed it as per directions I found online. The install went smoothly and now my charging system works like it is supposed to! Here are some pics of the install, because I like pics.


New VR.


Old VR.


Connections made up.


Blurry... inside of old VR. It smelled like burnt electronics.


Installed and ready to go!!


Thanks again Ron!!
mb523 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 03:58 PM   #3
2stroke
Gone Wild
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 382
Default Re: Weird charging symptoms...

Wasn't that Matt's?
2stroke is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 04:01 PM   #4
mb523
Peanut
 
mb523's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2007
Location: Western Massachusetts
Posts: 655
Default Re: Weird charging symptoms...

Quote:
Originally Posted by 2stroke View Post
Wasn't that Matt's?
No, he tested his and it was dead so I bought a new one through Ron!
mb523 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 06:26 PM   #5
NO NO NO E-Z-GO!
Gone Wild
 
Join Date: Dec 2006
Location: ComplainAboutNoNo'sProfile-Ville
Posts: 4,995
Default Re: Weird charging symptoms...

You must have been doing some pretty serious calculations on that thing with that TI-83 Plus.

NO NO NO E-Z-GO! is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 08:18 PM   #6
mb523
Peanut
 
mb523's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2007
Location: Western Massachusetts
Posts: 655
Default Re: Weird charging symptoms...

Quote:
Originally Posted by NO NO NO E-Z-GO! View Post
You must have been doing some pretty serious calculations on that thing with that TI-83 Plus.

C++ programming my friend!! Was doing a time calculating program and had to validate all the outputs to make sure they were all correct!

So basically, yes.
mb523 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
weird custom Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 08:17 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.