lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-25-2012, 08:06 PM   #1
homebuiltcwby
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Default had spark, pulled engine, now no spark

i just recently bought a '79 ezgo. it needed lots of TLC, ran decent but needed crank seals. so i pulled the engine out, replaced both crank seals, reed gaskets, carberator gaskets and carberator. put everything back together, hooked all the wires back up and now it has no spark. it originally had spark that would jump over a tree. i've got power going to the coil and the points side of the coil drops to .2volts when turned over by hand slowly. should that side drop to zero? what is the points supposed to be gapped at? i didn't mess with them while it was apart as i figured it was working why mess with it. thanks.
homebuiltcwby is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 07-25-2012, 09:39 PM   #2
simple man
Gone Wild
 
simple man's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bunnell, Florida
Posts: 2,408
Default Re: had spark, pulled engine, now no spark

Seems like some resistance somewhere. Did you reconnect your ground wire? Also try giving the points a touch with a file. You really should have close to 0 volts at your negative post on the coil when the points are closed.
simple man is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 10:17 PM   #3
homebuiltcwby
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Default Re: had spark, pulled engine, now no spark

i connected the ground back to the head in the same spot that it was originally connected. atleast when i got it. everything else is wired exactly the same as when i got it. they are just twisted together for now. they will be soldered when i'm done, but i believe they have better connection now than when i bought it as they fell apart as i undid the electrical tape. i thought about touching up the points but the spark was so nice that i didn't do it. is there a chance that the flywheel is off a bit causing the points to no work proparly. i just lined up the key, stuck it on, and tightened it down.
homebuiltcwby is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
1980 ezgo gas SPARK/NO SPARK Gas EZGO
MCI 350 engine has gas & spark but will not run Gas EZGO
88 marathon new 79 dodge coil little spark then no spark? Gas EZGO
spark then no spark 97 4 stroke 2 cycl. Gas EZGO
engine stumbled and now no spark Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 02:33 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.